Моє портфоліо за тренінгом
План вивчення теми
Автор
Модуль 1. Заповніть
всі відомості про себе та навчальний заклад, в якому ви працюєте
|
||||||||||||
Ім’я,
по-батькові та прізвище
|
Жевноватченко
Олена Дмитрівна
|
|||||||||||
Назва
навчального закладу
|
Павлоградська
ЗШ І-ІІІ ступенів №12
|
|||||||||||
Місто,
село, район, область
|
Павлоград
|
|||||||||||
Відомості про тренінг
Модуль 1. Заповніть
всі відомості про тренінг
|
||||||||||||
Дати
проведення тренінгу
|
4-16
грудня 2017 року
|
|||||||||||
Тренери
|
Бондарева
Раїса Григорівна
|
|||||||||||
Місце
проведення тренінгу
|
Павлоградський
міський ліцей
|
|||||||||||
Опис навчальної теми
Модуль 1-2:
Обдумайте навчальну тему та можливий сценарій вивчення теми. Переглядайте та
змінюйте цей розділ впродовж всього тренінгу.
|
||||||||||||
Назва
|
||||||||||||
Вплив їжі на здоров’я людини
|
||||||||||||
Стислий
опис
Модуль 2: Напишіть перший варіант стислого опису.
Модуль 9: Запишіть остаточний варіант стислого опису.
|
||||||||||||
Цей проект для учнів 7 класу при вивченні
теми «Харчування», а саме:дослідити як різна їжа впливає на здоров’я людини .
Застосовується пошукова діяльність учнів
|
||||||||||||
Предмет,
навчальна тема
|
||||||||||||
Англійська
мова «Харчування». Основи здоров’я «Харчування і здоров’я»
|
||||||||||||
Клас (вікова категорія)
Модуль 1-2:
Запишіть клас та вік учнів
|
||||||||||||
7 клас ,12-13 років
|
||||||||||||
Приблизний час вивчення теми
Модуль
2: Подумайте та запишіть, скільки часу потрібно для вивчення цієї теми з використанням
методу проектів
Модуль
9: Подумайте та запишіть, скільки часу потрібно для вивчення цієї теми з
використанням методу проектів
|
||||||||||||
5 уроків по 45 хвилин
|
||||||||||||
Освітні
засади
|
||||||||||||
Державні
освітні стандарти
Модуль
3: Скопіюйте перший варіант вимог Державних
освітніх стандартів, яким відповідає ваша навчальна тема. Якщо тема
стосується декількох навчальних предметів, випишіть основні вимоги з різних
освітніх напрямів.
|
||||||||||||
Уміння робити зв'язне
повідомлення, використовуючи у разі потреби лексичні або зображувальні опори;
робити повідомлення за певною ситуацією в межах визначених сфер спілкування;
висловлюючи своє ставлення до осіб, подій, явищ тощо, про які йдеться.
Уміння робити нотатки; складати
план; заповнювати анкету, опитувальний лист; писати листа, повідомлення.
Уміння без попередньої підготовки висловлюватися в певних сферах
спілкування ,достатньо
повно передавати
зміст почутого, висловлюючи та
обґрунтовуючи своє ставлення до осіб, подій, явищ, про які
йдеться та аргументовано висловлюватися, доводити свою точку зору , своє
ставлення .
|
||||||||||||
Навчальні
програми
Модуль
3: Обговорює
вибір продуктів, корисних для здоров ’ я . Наводить приклади купівлі
продуктів для здорового харчування . Обговорює особливості харчування у
підлітковому віці та харчові звички . Наводить приклади збалансованості
власного раціону . Обговорює різні способи приготування їжі для збереження
здоров’я та дотримання безпеки .
|
||||||||||||
Іноземна мова:
Тематичний блок: «Продукти
харчування»
Говоріння:
Монологічне мовлення
Уміння робити зв'язне
повідомлення, використовуючи у разі потреби лексичні або зображувальні опори;
робити повідомлення за певною ситуацією в межах визначених сфер спілкування;
передавати основний зміст прочитаного, побаченого або почутого, висловлюючи
своє ставлення до осіб, подій, явищ тощо, про які йдеться
Діалогічне
мовлення
Уміння без попередньої підготовки
встановлювати і підтримувати спілкування із співрозмовником у межах визначеної
тематики і сфер спілкування; ініціювати і завершувати спілкування,
використовуючи для цього відповідні зразки мовленнєвого етикету, прийнятого в
країні, мова якої вивчається; ініціювати і підтримувати діалоги, доводити
співрозмовникові власну точку зору . Обговорює вибір продуктів, корисних для
здоров ’ я . Наводить приклади купівлі продуктів для здорового харчування .
Обговорює особливості харчування у підлітковому віці та харчові звички .
Наводить приклади збалансованості власного раціону . Обговорює різні способи
приготування їжі для збереження здоров’я та дотримання безпеки .
Письмо
Уміння робити нотатки; складати
план; заповнювати анкету, опитувальний лист; писати листа, повідомлення,
автобіографію; писати твори в межах визначених сфер спілкування
Аудіювання
Уміння розуміти зміст нескладних
висловлювань, що стосуються особистісної, суспільної, освітньої сфер, а також
нескладні тексти пізнавального та відпочинок, дозвілля; країнознавчого
характеру. Уміння розуміти нескладні тексти, виділяти головну думку,
використовуючи лінгвістичну та контекстуальну здогадку; розуміти прості
пояснення, що стосуються використання різних тем,таких як охорона здоров'я та
довкілля; технічний прогрес. Уміння розуміти основний зміст коротких простих
повідомлень, письменник, книга; оголошень, репортажів; здобувати інформацію з
коротких радіо- та телепередач на побутову тематику; телебачення;
узагальнювати інформацію
Читання
Уміння розуміти зміст нескладних
автентичних текстів різних жанрів і стилів, що співвідносяться з особистісною,
суспільною, освітньою сферами спілкування; користуватися словником та іншою
довідковою літературою.
Запишіть спочатку всі основні
вимоги навчальних програми щодо знань та вмінь учнів до обраної навчальної
теми. Після вдосконалення та скорочення переліку вимог в цьому розділі
повинні міститися пріоритетні, головні навчальні цілі , яких ваші учні мають
досягти (а не торкатися), та які ви маєте і можете оцінити наприкінці
вивчення цієї теми.
Інформатика:
Мати
уявлення про можливості комп’ютера, уміти використовувати програми для
представлення інформації. Мати уявлення про Інтернет, уміти здійснювати
простий пошук інформації, створювати презентації.
Інтегрований предмет «Основи здоров’я»
передбачає розвиток здоров’язбережувальної компетентності шляхом набуття
учнями навичок збереження, зміцнення, використання здоров’я та дбайливого
ставлення до нього.
Мета інтегрованого
предмета: формування в учнів свідомого ставлення до
свого життя і здоров’я, оволодіння основами здорового способу життя,
навичками безпечної для життя і здоров’я поведінки.
Завдання предмета:
o формування в учнів мотивації дбайливого ставлення до життя і здоров’я; o формування у школярів стійких переконань щодо пріоритету здоров’я як основної умови реалізації фізичного, психічного, соціального та духовного потенціалу людини з урахуванням її індивідуальних особливостей; o виховання у підлітків бережливого, дбайливого та усвідомленого ставлення до власного здоров’я як однієї з найвищих людських цінностей, потреби самопізнання та всебічного самовдосконалення; o ознайомлення учнів з основними принципами та закономірностями життєдіяльності людини в природному та соціальному середовищах, спрямованої на збереження життя і зміцнення здоров’я; o формування в учнів сталої мотиваційної установки на здоровий спосіб життя як провідної умови збереження і зміцнення здоров’я; o ознайомлення учнів з основними принципами, шляхами й методами збереження життя і зміцнення усіх складових здоров’я; o навчання учнів методам самозахисту в умовах загрози для життя; o навчання учнів методам самооцінки і контролю стану і рівня здоров’я протягом усіх років навчання; o розвиток навичок учнів, спрямованих на заохочення вести здоровий спосіб життя.
Навчальна програма побудована на основі
інтегрованого поєднання елементів знань щодо збереження і захисту життя та
зміцнення здоров’я людини.
Зміст тем розгорнуто відповідно до Державного
стандарту базової та повної загальної середньої освіти. До кожного розділу
програми визначені обов’язкові результати навчання, спрямовані на досягнення
учнями здоров’язбережувальної, соціальної, загальнокультурної та інших
компетентностей.
Конкретним результатом навчання має бути розвиток здоров’язбережувальних компетенцій учнів, зокрема, збільшення обсягу знань щодо збереження життя та зміцнення здоров’я, поглиблення навичок та умінь (зокрема прийняття рішень, розв’язання проблем, творчого та критичного мислення, спілкування, самооцінки та почуття гідності, протистояння негативному психологічному впливові, подолання емоцій та стресу, а також розвиток співчуття і відчуття себе як громадянина), усвідомлення учнями необхідності відповідати за своє життя і здоров’я. |
||||||||||||
Навчальні цілі
та очікувані результати навчання учнів
Модуль 3:Запишіть перший
варіант навчальних цілей.
Доповнюйте, змінюйте навчальні
цілі в кожному наступному модулі.
|
||||||||||||
·
З’ясування
причинно-наслідкових зв’язків, ґрунтовне доведення та розуміння ідей
·
Здійснення
вибору та прийняття комплексних рішень
·
Розуміння
взаємозв’язків між системами
·
Визначення
та постановка суттєвих запитань для прояснення різноманітних позицій, що
дозволяє приймати кращі рішення
·
Оформлення,
аналіз та синтезування інформації для вирішення проблем та відповідей на
запитання
·
Вміле,
відповідальне мислення, що дозволяє людині формулювати надійні вірогідні
судження для окреслення, аналізу та вирішення проблем.
• Розуміння, усвідомлення ролі ефективного
спілкування, створення та використання різних видів спілкування: усного,
письмового та за допомогою мультимедіа-засобів в різноманітних формах та в
різних умовах.
|
||||||||||||
Основні
запитання
Модуль 3. Запишіть перший
варіант Ключового, Тематичних та Змістових запитань. Переглядайте та
вдосконалюйте їх за необхідності в наступних модулях.
|
||||||||||||
Ключове запитання
|
Як неправильне харчування може вплинути на здоров’я людини?
|
|||||||||||
Тематичні запитання
|
Що
трапиться з організмом людини якщо вона буде вживати недостатню кількість
вітамінів та мікроелементів?
До чого може призвести постійне вживання шкідливої
їжі?
Чи можемо ми обійтися без овочів та фруктів?
Чи корисно не вживати м’ясо?
|
|||||||||||
Змістові запитання
|
Скільки разів на день повинна харчуватися людина?
Яка їжа є шкідливою?
Що повинна людина вживати протягом дня?
Яку кількість води повинна вживати людина протягом
дня?
Що означає здорове харчування?
|
|||||||||||
План
оцінювання
o
Модуль 3: Запишіть перший варіант Плану
оцінювання та запишіть остаточний варіант методів та інструментів
оцінювання навчальних потреб учнів в розділі На початку проекту.
o
Модуль 8: Запишіть перший варіант Стислого опису оцінювання та опишіть
використання Форми
оцінювання для учнівської підсумкової роботи.
o
Модуль 9: Створіть інструмент для
оцінювання самоспрямування учнів у навчанні та створіть остаточний варіант Графіку оцінювання та Стислого
опису оцінювання.
|
||||||||||||
Графік
оцінювання
|
||||||||||||
На
початку проекту
|
Впродовж
роботи над проектом
|
Наприкінці
роботи над проектом
|
||||||||||
1.Оголошення теми,
перегляд презентації викладача та її обговорення
2.Обговорення Основних
запитань
3.Представлення таблиці «ЗХД
|
Опитувальник/тест
Таблиця «ЗХД» (Знаю; Хочу дізнатися; Дізнався)
Журнали спостережень
Записи/нотатки вчителя
Презентація Основних
запитань
|
Анкетування
Консультації
Самостійна робота з Формами
оцінювання (само- та взаємооцінювання)
|
Анкета
Форма оцінювання для
роботи в групах та самооцінки
Форма для оцінювання
продуктів проекту
Письмові огляди, звіти
Журнали спостережень
учнів
Форми для надання зворотного зв’язку
|
Демонстрація (захист
проекту), презентація
Рольова гра
Опитування
Робота з таблицями «ЗХД»
|
Підсумкове есе
Форма оцінювання презентації (продукту)
Таблиця «ЗХД»
|
|||||||
Стислий
опис оцінювання
|
||||||||||||
a)
Warming-up
b)
Jigsaw reading
a)
Gap filling
b)
Vocabulary box
a)
Examples of
previous students’ presentations and projects.
|
||||||||||||
Методичні
засади
|
||||||||||||
Попередні
знання та навички
|
||||||||||||
Для
того, щоб добре засвоїти новий матеріал учням необхідно мати хороші
знання з таких предметів як: англійська мова,основи здоров”я,інформатика.
Для
того щоб створювати власні проекти учні мусять вільно володіти або знати як
користуватися наступними комп’ютерними програмами: Power
Point, Movie
Maker, Word,
PDF, пошуковими системами, браузерами.
|
||||||||||||
Діяльність учнів та вчителя
o
Модуль 3: Записати, які дослідження виконують
учні при вивченні теми.
o
Модуль 4: Записати, як здійснюється з’ясування
навчальних потреб учнів, що базується на вивченні їх попередніх знань, вмінь
і навичок. Як вступна презентація допоможе з’ясувати навчальні потреби учнів.
o
Модуль 5 і 6: Записати, як учні використовуватимуть
Інтернет при вивченні теми, виконанні проектів .
o
Модуль 7: Після створення вчителем прикладу
учнівської роботи записати про те, як учні його використовуватимуть в якості прикладу
для створенні власних робіт.
o
Модуль 8: Записати, як відбуватиметься
оцінювання учнівських комп’ютерних робіт, їх діяльності в ході виконання
проектів.
o
Модуль 9: Описати, як здійснюватиметься
диференціація навчання в ході вивчення теми, формуватиметься і
оцінюватиметься самоспрямованість учнів у навчанні та відслідковується їх
прогрес у навчанні.
o
Модуль 10: Описати, як
здійснюватиметься фасилітація навчального процесу, які будуть учням надані
інструкції та вказівки для допомоги їх навчанню.
|
||||||||||||
|
||||||||||||
Диференціація
навчання
|
||||||||||||
Учні,
що мають проблеми у навчанні
|
При об’єднанні учнів у групи
запропонувати такий склад груп,
при якому в групі з такими учнями
обов’язково буде обдарований
учень,
що виступатиме в ролі консультанта; проконсультуватись з
шкільним
психологом на предмет психологічної сумісності таких
учнів з учнями-консультантами і при потребі
запропонувати учням
змінити склад міні-групи;
При розподілі учнів обов’язків межах груп
звернути увагу на
обов’язки
у групі цих учнів та їх відповідність можливостям учня;
при
потребі порекомендувати посильні для таких учнів обов’язки у
групі.
Під час роботи учні отримують наперед
розроблені шаблони, які
допоможуть
таким учням з меншими зусиллями виконати свою частку
групової роботи.
|
|||||||||||
Обдаровані
учні
|
Запропонувати
обдарованим учням:
• Оцінити ставлення до здорового харчування у
різних країнах
(розвинутих,
слаборозвинутих, країн, що розвиваються)
• Дослідити ставлення до здорового харчування людей різних вікових
категорій та суспільних груп (на основі
опитування чи анкетування),
класифікувати
отриманий матеріал
• Спрогнозувати, наскільки зміниться проблема
здорового харчування у
недалекому майбутньому (через 20-30 років)
• Розробити рекомендації що до здорового харчування для підлітків
• Самостійно знайти власну тему дослідження,
пов’язаного з темою
проекту,
та виконати його.
|
|||||||||||
Матеріали
та ресурси
|
||||||||||||
Технічне
забезпечення (відмітьте необхідне)
|
||||||||||||
Фотоапарат
Цифровий
фотоапарат
DVD - програвач
Доступ до
Інтернету
|
Лазерний
диск
Принтер
Мультимедійний проектор
Сканер
Телевізор
|
Відеомагнітофон
Відеокамера
Обладнання
для відео конференцій
|
||||||||||
Програмне
забезпечення (відмітьте необхідне)
|
||||||||||||
Програма
для роботи з базами даних/ електронними таблицями
Програма
для створення публікацій
Програма
для електронної пошти
|
Енциклопедія на компакт-диску
Програма
для роботи із зображеннями
Програма
для створення комп’ютерних презентацій
|
Програма
для роботи з Інтернетом
Програма
для розробки веб-сторінок
Програма
для роботи з текстами
Інше
|
||||||||||
Друковані
матеріали
|
Підручники, посібники, художня література, довідники, енциклопедії,
інструкції тощо.
|
|||||||||||
Обладнання
та канцтовари
|
Основні матеріали, предмети, які необхідно
замовити або зібрати чи придбати для
виконання вашого проекту. Не включайте в цей перелік речі, які є типовими для
всіх класних кімнат.
|
|||||||||||
Інтернет
ресурси
|
•
https://healthy
food.un.org/
|
|||||||||||
Інші
ресурси
|
Запрошені
експерти, наставники, учні інших
класів, члени громади, батьки; поїздки та екскурсії тощо.
|
|||||||||||
Комментарии
Отправить комментарий